понеділок, 16 жовтня 2023 р.

16 жовтня — Всесвітній день хліба

16 жовтня — Всесвітній день хліба 🥖

🍞 В 2006 році в багатьох країнах світу з'явилась визначна подія – Всесвітній день хліба, посприяли її появі хлібороби та пекарі. Борошняний виріб, який багато народів світу вважають головною їжею, має довгу історію — понад 5 тис. р. тому перша хлібина значно відрізнялась від сучасної, її готували у вигляді каші із зерен злаків. Пізніше почали випікати на гарячому камінні хлібні паляниці із грубо змеленого зерна. 

🌾 Вже в III тисячолітті до н. е. існували десятки сортів хліба. До європейських народів рецепт приготування борошняного продукту потрапив із Греції та Римської імперії. До появи тарілок їжу викладали на шматки хліба, заможні люди годували такими "стравами" худобу та жебраків, адже у давнину біла випічка була доступна тільки багатіям, бідні їли сірий та чорний хліб.

📚 В цей день почитайте більше про історію хліба в Україні, адже за часи репресій та голодомору він відігравав неабияку річ. Також підіть до пекарні, або спробуйте самостійно випекти булочку - хрумкий та теплий хліб подобається всім.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.